AGF.nl

“Producten zo rechtstreeks mogelijk naar eindgebruiker” 
Ithaka Organic Trading zoekt bio-telers met exportwens

Tholen – Ithaka Organic Trading is op zoek naar onafhankelijke biologische telers die hun producten graag over de grens willen afzetten. “Ik richt me op onafhankelijke biologische telers die niet verbonden zijn aan coöperaties, die productiegroei en omzet willen realiseren middels omzet. Deze telers kunnen vaak niet al hun producten kwijt op de Nederlandse markt en worstelen met de vraag hoe ze de producten zelf de grens over kunnen krijgen. Daardoor laten veel van deze telers de export noodgedwongen via grote partijen verlopen in Nederland. Ik help bio-telers van vollegronds- en kasproducten graag op weg met hun export, een maatwerkoplossing”, zo licht Johan Troost van Ithaka Organic Trading toe.

Bij Ithaka Organic Trading draait het om korte lijnen: “De producten moeten zo rechtstreeks mogelijk bij de eindgebruiker terechtkomen met zo min mogelijk tussenschakels in verband met prijs en versheid. Door nauwe samenwerking met andere partners kan Ithaka eenvoudig kleine volumes exporteren. Ook gemengde pallets zijn voor ons geen probleem. Dat komt door de korte lijnen en het feit dat we alles in rechtstreeks overleg doen.”

Johan heeft in de laatste vijf jaar een netwerk opgebouwd in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. Ithaka Organic Trading exporteert onder meer al Franse biologische asperges van Domaine d’Uza naar Duitse supermarkten. Het bedrijf kan dus niet alleen Nederlandse ondernemers onder-steunen bij de export van hun producten, maar Johan is ook druk met het in Nederland vermarkten van in het buitenland geproduceerde biologische producten. “Via handelscontracten verkrijg ik van bio-telers de exclusiviteit om in een bepaald marktgebied de betreffende biologische producten te verkopen.”

Voor meer informatie:

Johan Troost
Ithaka Organic Trading
Van Eysingalaan 90
3527 VM Utrecht
06 26949712
info@ithakaorganictrading.nl
www.ithakaorganictrading.nl

Publicatiedatum: 16-4-2014
Auteur: Lenneke Schot
Copyright: www.agf.nl